Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-08@20:32:49 GMT

طرز تهیه نان سنگک خانگی + نکته های کلیدی

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۸۸۷۵۹

طرز تهیه نان سنگک خانگی + نکته های کلیدی

رویداد۲۴ مواد اولیه:
کنجد (یا سیاه دانه) به مقدار دلخواه
نمک ۲ تا ق چ
خمیر مایه ۱ ق س
آرد ۱ کیلو
آب ۷۰۰ گرم



طرز تهیه نان سنگک


وسایل لازم:
مقداری سنگ ریز به اندازه‌های تقریبی پسته یا کمی بزرگتر، سنگ‌ها باید گرد و صاف باشند، یک قطعه چوب سنگین و بزرگ برای کوبیدن و صاف کردن سنگ ها، یک چوب به شکل پارو یا چیزی مشابه آن برای پهن کردن نان و یک چوب بلند (دسته جارو؟!) برای خارج کردن نان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طرز تهیه:
اگر از روش تهیه نان بَگِت آگاه باشید، می‌دانید که برای تهیه خمیر نان بَگِت هم از همین روش (خمیر چند مرحله‌ای و خمیرترش) استفاده می‌شود و خمیر ترش مورد استفاده را یک شبانه روز قبل از استفاده درست می‌کنند. بطور کلی هرچه طول مدت تخمیر خمیر نان طولانی‌تر باشد، کیفیت نان بهتر می‌شود. حالا چرا نان بَگِت را برای شروع انتخاب کردم، به این دلیل است که نانی است با پوسته سخت و شکننده و ترد. همین خاصیت را هم کم و بیش در نان سنگک مشاهده می‌کنیم. همان گونه که می‌دانید نان سنگکی که خوب طبخ شده باشد، دارای پوسته‌ای سخت است، ولی داخل آن نرم. در ضمن بسیار ترد است. البته خمیر نان سنگک بسیار شل‌تر است، دلیل قهوه‌ای رنگ بودن نان سنگک هم همین شل بودن خمیر آن است. چون مقدار آب زیاد داخل خمیر باعث می‌شود که نان هنگام طبخ یکنواخت‌تر برشته شود.بیشتر بخوانید: طرز تهیه کتلت گوشت ساده و خوشمزه برای تهیه نان سنگک اول از همه باید از قوه تخیل خود استفاده کنید، بخاطر بیاورید روز‌هایی را که توی صف نانوایی برای خرید نان سنگک می‌ایستادید. کنار دیوار بقل تنور سه تا چوب بلند وجود داشت. اولی یک چوب بلند بود که یک تیکه چوب مکعب مستطیل شکل سنگین بزرگ به یک سر آن نصب شده بود. این چوب را نانوا برای صاف کردن سنگ‌های داخل تنور استفاده می‌کرد. به این صورت که با یک قطعه صابون خشک روی چوب می‌مالید و بعد چوب را داخل تنور می‌کرد و با کشیدن آن روی سنگ‌ها، آن‌ها را صاف و یکنواخت می‌کرد (مثل اطو روی سنگ‌ها می‌کشید تا صاف و یکنواخت شوند). این کار به این منظور انجام می‌شد که سنگ‌ها کمتر به خمیر بچسبند.
چوب دیگری که یک سر آن به شکل پارو بود را برای پهن کردن خمیر بر سطح سنگ‌های داخل تنور استفاده می‌کرد. چوب آخر هم یک چوب باریک و بلند بود که هنگام خارج کردن نان از داخل تنور استفاده می‌شد و با قرار دادن آن زیر نان و تکان تکان دادن آن باعث می‌شد که سنگ‌ها تا آنجایی که امکان داشت از نان پخته شده جدا شوند و بعد بوسیله همان چوب آنرا خارج می‌کرد.



مرحله اول تهیه خمیر ترش:
برای تهیه نان سنگک به چیزی بنام خمیر ترش نیاز داریم. خمیر ترش با مایه خمیر یا yeast یک کم فرق می‌کنه به این صورت که برای تهیه خمیر ترش از مقدار کمی مایه خمیر (yeast) استفاده می‌کنیم.
خمیر ترش را باید ۲۴ ساعت قبل از تهیه خمیر نان سنگک تهیه کنید و بگذارید در یخچال یا یک جای خنک بماند.
برای تهیه خمیرترش از سه تا چهار گرم مایه خمیر را با ۱۵۰ گرم آرد و ۲ دسی لیتر آب استفاده می‌کنیم (۲ دسی لیتر تقریبا همان لیوان که در تصویر می‌بینید هست و همان گونه که مشاهده می‌کنید سر لیوان تقریبا نیم سانتیمتر خالی است).
آب را تا ۲۰ درجه سانتی گراد گرم کنید و بعد مایه خمیر را در آن خوب حل کنید. وقتی خوب حل شد آرد را کم کم به آن بیفزاید و خوب با میکسر هم بزنید تا یکنواخت شود. وقتی خمیرترش آماده شد، ظرف را با پلاستیک خوب بپوشانید یا در ظرف را ببندید، فقط در نظر داشته باشید که به علت فعل و انفعالات شیمیایی درون خمیر ترش حجم آن زیاد خواهد شد، پس هم ظرف را به اندازه‌ای انتخاب کنید که جای رشد کردن خمیر ترش را داشته باشد و هم با جسم تیزی سوراخی در سر ظرف یا پلاستیکی که استفاده می‌کنید تعبیه کنید تا گاز‌های تولید شده در خمیرترش از آن خارج شود.
علت استفاده کردن از خمیر ترش بجای مایه خمیر (همان گونه که در بالا توضیح دادم) این است که خمیر شما از کیفیت بهتری برخوردار خواهد شد.

مرحله دوم تهیه خمیر نان سنگک:
من برای تهیه خمیر از ماشین آشپزخانه (میکسر) استفاده می‌کنم ظرف ماشین به اندازه کافی بزرگ است. باقیمانده آب (۵ دسی لیتر) را تا ۲۰ درجه گرم کنید و همراه با باقیمانده آرد (۸۵۰ گرم) و نمک با هم‌زن خوب مخلوط کنید. دقت کنید وقت کافی برای مخلوط کردن بگذارید خیلی مهم است که مواد به خوبی مخلوط شوند. پس از مخلوط شدن ظرف را با پارچه یا پلاستیک بپوشانید و بگذارید نیم ساعت بماند. (این بخش از خمیر کمی سفت است نگران نباشید بعد با باقی مانده که مخلوط شود شل خواهد شد یا بعدا آنرا تنظیم خواهیم کرد)

مرحله سوم تهیه خمیر سنگک:
۳ گرم مخمر (yeast) باقی مانده را با چند قاشق آب ولرم (۲۰ درجه) مخلوط کنید بعد همراه با خمیر ترش به خمیری که در مرحله دوم تهیه کردید با ماشین میکسر خوب مخلوط کنید. وقتی خمیر یک دست شد و خوب مخلوط شد، آنرا برای دو نیم تا سه ساعت بگذارید بماند. روی آنرا با پارچه یا پلاستیک بپوشانید تا خمیر خشک نشود. سعی کنید خمیر را در جای گرم نگهداری نکنید دما نباید بیشتر از ۲۰ درجه نباشد. دقت کنید این خمیر بسیار شل‌تر از خمیر‌های دیگر است، به صورتی که وقتی می‌خواهید چانه‌های آنرا بردارید از روی دست شما به راحتی خواهد ریخت نه به شلی آش ونه به سفتی خمیر نان معمولی یک چیزی بین این دو.

مرحله چهارم طبخ نان سنگک:
سنگ‌ها را قبل از شروع این مرحله در ظرف یا سینی فر قرار دهید (ظرف فر من تقریبا ۴ سانتیمتر عمق دارد که آنرا پر از سنگ کرده‌ام) و داخل فر قرار بدهید و بگذارید خوب گرم شود. دقت کنید سنگ‌ها باید کاملا داغ شده باشند. درجه فر را روی ۲۵۰ درجه سانتی گراد یا حتی بیشتر تنظیم کنید. وقتی سنگ‌ها داغ شدند و خمیر هم آماده شد (هماهنگ کنید تا هر دو هم زمان اتفاق افتد) از وسیله‌ای به شکل پارو یا همان چوب نان پزی که در بالا توضیح دادم استفاده کنید و سطح آنرا با آب خوب خیس کنید، دستان خود را هم خوب خیس کنید و با دو دست مقداری خمیر را روی سطح ساف قرار دهید و با پنجه‌ها به آن فرم دهید.
دقت کنید خمیر به اندازه کافی شل است در نتیجه هنگامی که آنرا بر روی سنگ‌ها در فر قرار می‌دهید کمی کش می‌آید و طول نان بزرگتر خواهد شد (باید با هنرنمایی و حرکات آکرباتیک مخصوص آنرا کش بیاورید). اگر به خاطرات خود مراجعه کنید وقتی که نانوا آنرا در بیرون از تنور شکل می‌داد خمیر هنگام شکل دادن طول زیادی نداشت و هنگام قرار دادن آن روی سنگ داخل تنور با حرکتی معجزه آسا آنرا به طول دلخواه کش می‌آورد. این یک هنر است و نمی‌توان آنرا توضیح داد، از قوه تخیل خود استفاده کنید و فرم دلخواه را به آن بدهید. قبل از اینکه خمیر را روی وسیله صاف قرار بدهید اگر می‌خواهید از سیاه دانه یا کنجد استفاده کنید دانه‌ها را روی وسیله پخش کنید بعد خمیر را روی آن پهن کنید، به این صورت کنجد یا سیاه دانه‌ها روی نان قرار خواهد گرفت. اگر این کار مشکل است می‌توایند بلافاصله بعد از قرار دادن خمیر روی سنگ‌ها، مقداری کنجد یا سیاه دانه روی آن بپاشید. هنگام طبخ از شعله بالایی فر استفاده کنید. فر من برقی است و اِلمان‌های (element) برقی برای کباب کردن در قسمت بالایی دارد، من از آن‌ها استفاده می‌کنم. لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000rr3 خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 آشپزی ایرانی نان سنگک برای تهیه خمیر تهیه نان سنگک استفاده کنید روی سنگ ها سیاه دانه داخل تنور مایه خمیر خواهد شد دقت کنید خمیر نان خمیر ترش ۲۰ درجه یک چوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۸۸۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ به ۲۰ سوال کلیدی کنکوری ها درباره ایجاد سابقه‌تحصیلی و ترمیم نمره

در راستای ابهامات داوطلبان کنکور و همچنین پایه‌های دهم و یازدهم جهت ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره به برخی از مهمترین این سوالات در ادامه پاسخ داده می‌شود:

ـ منظور از دانش آموز / هنرجو در شیوه نامه اجرایی ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره کیست؟

افرادی هستند که در سال تحصیلی  ۱۴۰۳ ـ۱۴۰۲ در مدرسه روزانه و یا در نیمسال دوم سال تحصیلی مذکور در مدارس بزرگسالان، آموزش از راه دور یا ایثارگران ثبت نام کرده و در آزمون‌های خرداد ۱۴۰۳ شرکت می‌کنند.

ـ آیا دانش آموزان پایه یازدهم روزانه می‌توانند دروس پایه دهم را ایجاد سابقه کنند؟

متناظر با رشته تحصیلی خود بله؛ به طور مثال دانش‌آموزی که سال دهم رشته انسانی بوده و تغییر رشته به تجربی داده و اکنون مشغول به تحصیل در پایه یازدهم تجربی است می‌تواند در خرداد پایه یازدهم از طریق سامانه، دروس پایه دهم تجربی را ایجاد سابقه کند.

ـ آیا دانش‌آموزان پایه دوازدهم روزانه می‌توانند دروس پایه دهم و یازدهم را ایجاد سابقه کنند؟

متناظر یا غیر متناظر با رشته تحصیلی خود بله؛ برای مثال دانش آموزی که در پایه دوازدهم رشته انسانی مشغول به تحصیل است و دروس پایه دهم و یازدهم را ایجاد سابقه نکرده است از طریق سامانه ایجاد سابقه کند.

مثال دیگر آنکه دانش آموز پایه دوازدهم که می‌خواهد در گروه آزمایشی غیر متناظر با رشته تحصیلی خود در کنکور سراسری شرکت کند، می‌تواند دروس موثر به گروه آزمایشی را از طریق سامانه ایجاد سابقه کند.

ـ آیا دانش‌آموزان روزانه می‌توانند غیر متناظر با رشته در حال تحصیل خود ایجاد سابقه کنند؟

دانش آموزان پایه یازدهم که تغییر رشته داده‌اند می‌توانند دروس پایه دهم را ایجاد سابقه کنند.

ـ آیا هنرجویانی که (روزانه/ بزرگسال) در آزمون نهایی دروس موثر در گروه آزمایشی هنر شرکت می‌کنند می‌توانند درخواست اعمال همان نمره را در مدرک تحصیلی داشته باشند؟

در صورتی که درخواست خود را در سامانه ثبت کنند، نمره مکتسبه نهایی به جای نمره داخلی در کارنامه تحصیلی ثبت خواهد شد.

ـ آیا دانش آموزان مشغول به تحصیل می‌توانند همزمان با انتخاب دروس باقیمانده خود برای دروسی که قبلاً نمره قبول کسب کرده‌اند اقدام به ثبت نام ترمیم نمره کنند؟

بله؛ دروس باقیمانده خود را می‌توانند در مدرسه و دروس ترمیم نمره را در سامانه ثبت نام کنند.

ـ آیا دانش‌آموزان بزرگسال برای خرداد می‌توانند تمام دروس یک پایه را ثبت‌نام و در آزمون آن شرکت کنند؟

بله؛ دانش آموزان شاخه نظریه مدارس بزرگسالان آموزش راه دور ایثارگران و داوطلبان آزاد می‌توانند بدون اخذ مجوز از کمیسیون خاص تمام دروس (نهایی /غیر نهایی) را معادل با یک پایه تحصیلی با رعایت توالی دروس در نیمسال دوم انتخاب و در آزمون خرداد شرکت کنند.

ـ در صورتی که آزمون درس انتخابی برای ایجاد سابقه با آزمون درس اصلی تداخل داشت چه اقدامی باید انجام داد؟

متقاضی باید در آزمون درس انتخابی در خرداد و آزمون درس اصلی در شهریور شرکت کند (وضعیت درس اصلی در خرداد غیبت موجه ثبت می‌شود).

ـ فارغ التحصیل رشته علوم انسانی که متقاضی شرکت در گروه ریاضی و فنی است آیا می‌تواند درس عربی ۳ رشته انسانی را برای رشته ریاضی ترمیم کند و یا باید حتماً باید عربی رشته ریاضی را ایجاد سابقه کند؟

به انتخاب خود می‌تواند همان درس عربی ۳ انسانی را ترمیم و یا عربی ۳ رشته ریاضی را ایجاد کند و یا اینکه بدون شرکت در آزمون ترمیم یا ایجاد سابقه، نمره قبلی درس عربی ۳ انسانی را به عنوان سابقه تحصیلی به جای عربی ۳ ریاضی استفاده کند.

ـ آیا دروس عربی و فارسی شاخه فنی حرفه‌ای که برای گروه آزمایشی هنر ایجاد شده است، برای گروه‌های آزمایشی اصلی نیز اعمال می‌شود؟

خیر؛ متقاضی باید این دو درس را در همان گروه اصلی ایجاد سابقه کند.

ـ آیا فارغ التحصیل رشته نظری که می‌خواهد در گروه هنر شرکت کند باید دروس عمومی را ایجاد سابقه کند یا همان دروس شاخه نظری برای گروه هنر نیز محاسبه می‌شود؟

بله محاسبه می‌شود. در صورت تمایل دروس عربی ۳ و فارسی ۳ ویژه شاخه فنی حرفه‌ای و کار و دانش را نیز می‌تواند ایجاد سابقه کند و دروس سلامت و بهداشت تعلیمات دینی ۳ زبان خارجی شاخه نظری را که قبلاً ایجاد کرده، می‌تواند ترمیم نمره کند.

ـ آیا رعایت سقف واحد برای متقاضیان ایجاد سابقه و ترمیم نمره الزامی است؟

خیر؛ ایجاد سابقه و ترمیم نمره سقف واحد ندارد.

ـ یک فرد چند بار می‌تواند از فرصت ترمیم نمره استفاده کند؟

 فقط یک بار؛ ضمناً از زمان ابلاغ مصوبه جلسه ۵۷ کمیسیون معین شورای عالی در تاریخ  ۱۴۰۲/۹/۲۷، به افرادی که قبل از ابلاغ این مصوبه ترمیم نمره کرده‌اند، یک بار دیگر فرصت ترمیم داده می‌شود.

ـ فردی که در آزمون ایجاد سابقه و یا ترمیم نمره غیبت داشته است «تراز» این درس چگونه محاسبه می‌شود؟

غیبت در آزمون نهایی خرداد (موجه یا غیر موجه) به منزله درج نمره خام «صفر» در محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی است.

ـ متقاضیان ایجاد سابقه/ترمیم نمره که در آزمون نهایی غیبت داشته‌اند آیا می‌توانند مجدداً در نوبت بعدی در آزمون شرکت کنند؟

ثبت نام مجدد از متقاضیان ایجاد سابقه و ترمیم نمره که درسی را انتخاب کرده‌اند اما در آن آزمون شرکت نکرده‌اند (غیبت موجه یا غیر موجه) بلامانع است.

ـ فردی که در آزمون نهایی غیبت داشته است و مجدداً بر اساس شیوه نامه ایجاد سابقه تحصیلی ترمیم نمره در آزمون نهایی شرکت می‌کند، آن آزمون ایجاد سابقه محسوب می‌شود یا ترمیم نمره؟

در صورتی که در درس غیبت، قبلا نمره داشته، آزمون جدید ترمیم و در غیر این صورت ایجاد سابقه محسوب می‌شود.

ـ سوابق تحصیلی چه سال و نوبت‌هایی به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته می‌شود؟

در نظام آموزشی جدید ۳ـ ۳ـ ۶ از سال ۱۴۰۲ و بعد از آن، صرفاً نتایج آزمون‌های نهایی نوبت خرداد به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته می‌شود. در این سال‌ها نتایج آزمون‌های نهایی نوبت‌های شهریور و دی به عنوان سابقه تحصیلی لحاظ نمی‌شود.

همچنین در نظام آموزشی سالی ـ واحدی نتایج آزمون‌های نهایی دیپلم اخذ شده بعد از نوبت خرداد سال ۱۳۸۴ به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته می‌شود. همچنین در نظام آموزشی سالی واحدی نتایج آزمون‌های نهایی پیش دانشگاهی اخذ شده بعد از نوبت خرداد سال ۹۱ به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته می‌شوند.

ـ جداول عناوین و ضرایب دروس سوابق تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی نظام آموزشی سالی واحدی مربوط به کدام دسته از متقاضیان ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره است؟

متقاضیانی که دارای سابقه تحصیلی در نظام سالی واحدی هستند یعنی دارای نمره آزمون نهایی دیپلم از خرداد ۱۳۸۴ به بعد و پیش دانشگاهی از خرداد ۹۱ به بعد می‌بایست بر اساس جداول مربوط به نظام آموزشی سالی واحدی اقدام به ایجاد سابقه تحصیلی و یا ترمیم نمره کنند.

ـ جداول عناوین و ضرایب دروس سوابق تحصیلی دیپلم نظام آموزشی ۳ـ ۳ـ ۶ مربوط به کدام دسته از متقاضیان ایجاد سابقه تحصیلی است؟

متقاضیانی که فاقد سابقه تحصیلی هستند از قبیل فارغ التحصیلان قبل از خرداد ۱۳۸۴؛ فارغ التحصیلان شاخه‌های کار و دانش و فنی حرفه‌ای؛ فارغ‌التحصیلان مدارس بین‌الملل طلاب حوزه‌های علمیه باید بر اساس جداول مربوط به نظام آموزشی ۳ـ ۳ـ ۶ اقدام به ایجاد سابقه تحصیلی کنند.

ـ آیا به شرکت کنندگان در آزمون ایجاد سابقه و ترمیم نمره «کارنامه» ارائه می‌شود؟

نمرات ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره صرفاً به عنوان سابقه تحصیلی اعتبار خواهد داشت و در کارنامه تحصیلی متقاضی منظور نمی‌شود. فرایندهای ثبت نام و اعلام نتایج قطعی این آزمون‌ها بدون مراجعه حضوری به مدرسه و به صورت الکترونیکی از طریق سامانه my medu.ir  می‌شود و گواهی یا کارنامه‌ای برای شرکت کنندگان صادر نخواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سه سوته کالباس مرغ خانگی درست کن (فیلم)
  • ترشی پیاز و گوجه فرنگی خانگی با روشی ساده و فوری
  • پاسخ به ۲۰ سوال کلیدی کنکوری ها درباره ایجاد سابقه‌تحصیلی و ترمیم نمره
  • ماءالشعیر طبی و خواص باورنکردنی آن + طرز تهیه خانگی
  • سازمان تامین اجتماعی در تحقق شعار سال نقش کلیدی دارد
  • ۶ شاخص کلیدی برای سنجش اکوسیستم‌های نوآوری
  • پاسور کلیدی والیبال، لیگ ملتها را از دست داد
  • نان توت فرنگی یک نان خوش عطر و طعم و ساده
  • ادعای مهندسی معکوس سلاح کلیدی آمریکا در ایران
  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!