Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@12:42:00 GMT

طرز تهیه نان سبوس دار خانگی

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۵۷۶۶۱

طرز تهیه نان سبوس دار خانگی

در گزارش زیر قصد داریم شما را با طرز تهیه نان سبوس دار خانگی آشنا کنیم.

مواد لازم:

آرد – ۳ تا ۵/۳ لیوان
سبوس برنج - نصف پیمانه
ماست – ۴ قاشق غذاخوری
آب ولرم – یک پیمانه
تخم مرغ – یک عدد
شکر – ۲ قاشق غذاخوری
وانیل یا رنده پوست لیمو - کمی
پودر خمیرمایه - یک قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده - کمی (به دلخواه برای رومال)
کنجد و سیاه دانه - کمی (به دلخواه برای رومال)
روغن - کمی (برای چرب کردن دست هنگام ورز دادن خمیر)

طرز تهیه:

۱- در یک کاسه خمیر مایه ویک قاشق غذاخوری شکر و آب ولرم را با هم مخلوط کنید و یک بشقاب روی کاسه بگذارید تا خمیر مایه عمل بیاید (حدود ۱۵ دقیقه).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲- در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ و وانیل یا پوست لیمو را همراه یک قاشق غذاخوری شکر باقی مانده خوب هم بزنید تا سفید رنگ شود، سپس ماست را به تخم مرغ اضافه و خوب مخلوط کنید.

۳- بعد از عمل آمدن خمیر مایه، به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و سبوس برنج و دو لیوان آرد را بیفزایید و خوب با قاشق مخلوط کنید.

۴- لیوان سوم را کم کم اضافه و مخلوط کنید طوری که خمیر چسبناکی به دست بیاید. کمی دست‌ها را چرب و شروع به ورز دادن خمیر کنید.

۵- هنگام ورز دادن دو سه بار دست‌تان را چرب کنید.

۶- سپس دورتا دور کاسه خمیر را کمی چرب کنید و بگذارید خمیر یک ساعت استراحت کند و حجمش دو برابر شود. بعد از یک ساعت پف خمیر را بگیرید و کمی ورز دهید و بعد در سینی فر به شکل دلخواه پهن کنید و روی خمیر را بپوشانید. سپس یک ساعت زمان بدهید تا خمیر استراحت کند.

۷- بعد از استراحت زعفران دم کرده را روی خمیر رومال کنید و کنجد بپاشید.

۸- فر را حدود ۱۵دقیقه گرم کنید و با حرارت ۱۷۵ درجه، نان‌ها را حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در آن قرار دهید.

منبع: خراسان

منبع: پارسینه

کلیدواژه: طرز تهیه نان طرز تهیه نان نان سبوس دار نان خانگی سبک زندگی پارسی خبر مخلوط کنید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۷۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد

مدیرکل غله استان کرمان گفت: خرید گندم از کشاورزان استان از ششم فروردین امسال آغاز شده و تاکنون ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان ذخیره‌سازی شده است. - اخبار استانها -

داریوش ماهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه اقدامات انجام شده در راستای تولید نان باکیفیت در استان کرمان، اظهار داشت: اولین گام در فرآیند تهیه و تولید نان با کیفیت، خرید گندم است؛ استان کرمان اولین استانی بود که خرید گندم را از کشاورزان آغاز کردیم.

وی با بیان اینکه خرید گندم از کشاورزان استان کرمان از ششم فروردین ماه امسال آغاز شده است، ادامه داد: این خرید در منطقه قلعه گنج و جازموریان در جنوب استان آغاز شد.

مدیرکل غله استان کرمان با اشاره به بارندگی‌هایی که در این منطقه انجام شده بود بیان کرد: با توجه به شرایط منطقه‌ای کار بسیار سختی را داشتیم با این وجود تاکنون 130 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری و در سیلوهای استان ذخیره‌سازی شده است.

وی با بیان اینکه امسال کیفیت گندم خیلی بهتر از سال‌های گذشته است، افزود: در راستای ضرورت خواب گندم هم، ما این گندم را با گندم سال گذشته و وارداتی اختلاط می‌دهیم تا گلوتن مطلوب را صنعت ساخت آرد و متعاقباً پخت نان داشته باشد.

ماهری با اشاره با اینکه کار اداره غله، خرید گندم و تامین آرد استان است، بیان کرد: گندم استان کرمان، گندم با کیفیتی است اما تنها حدود نیمی از گندم مورد نیاز کرمان، در استان تهیه می‌شود و بقیه گندم از دیگر استان‌ها و یا از طریق واردات از دیگر کشورها تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه کارخانجات آرد براساس دستورالعمل و تعیین تکلیف دانشگاه علوم پزشکی، سبوس‌گیری استاندار گندم را انجام می‌دهند، گفت: سبوس‌گیری گندم در استان کرمان 13.5 درصد بود که به 12 درصد رسیده است.

مدیرکل غله استان کرمان با اشاره با اینکه کاهش سبوس‌گیری گندم در راستای سلامت بیشتر جامعه است، ادامه داد: سخت‌گیری که در بحث سبوس‌گیری استاندارد در استان داریم در کیفیت نان تاثیر زیادی دارد اما پخت برای نانوا را سخت می‌کند.

وی با بیان اینکه در استان کرمان در کارگروه‌های مختلف تصمیم بر این گرفته شد که سبوس‌گیری گندم را به حداقل برسانیم تا بیشترین ویتامین گندم و نان را در آن حفظ کنیم، افزود: سبوس بیشتر باعث می‌شود که نان کمی تیره‌تر شود اما این نان مواد مغزی بیشتری دارد.

ماهری با اشاره به اینکه برای نان بربری، سبوس‌گیری بین 18 تا 22 درصد انجام می‌شود که میزان سبوس‌گیری این نان زیاد است، گفت: برای نان سنگک بین 7 تا 12 درصد سبوس‌گیری انجام می‌شود که حداقل سبوس‌گیری برای این نان است.

وی با اشاره به اینکه سبوس‌گیری نان تافتون باید بین 12 تا 18 درصد باشد که در استان کرمان 13.5 درصد است، ادامه داد: البته در مصوبات جدید سبوس‌گیری آرد در استان کمتر شده و از این ماه سبوس‌گیری 12 درصد در تمامی 8 کارخانجات آرد استان کرمان اجرایی می‌شود.

مدیرکل غله استان کرمان با بیان اینکه بر نوع پخت نان و نوع سبوس‌گیری آن دانشگاه علوم پزشکی نظارت دارد و نظارت بر قیمت‌ها توسط تعزیرات انجام می‌شود، گفت: آرد از طریق سامانه خریداری می‌شود و نظارت کلی بر کار نانوایی‌ها توسط بازرسی اصناف انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت نان، قیمت آن است، افزود: زمانی که قیمت‌های دستوری را به نانوایان تحمیل کردیم، قطعاً بر روی کیفیت کارگر، زمان تخمیر و عوامل دیگر اثرگذار است.

ماهری با بیان اینکه کیفیت نان به چند عامل بر می‌گردد که نخستین عامل آرد است، گفت: تلاش می‌کنیم که به صورت سراسری و  یکنواخت آرد با کیفیت خوب و مناسب در اختیار نانوایان گذاشته شود و بعد از آن مهارت نانوا در عمل آوردن خمیر، خواب مناسب خمیر و به‌کارگیری کارگر ماهر و نحوه پخت نان در کیفیت آن بسیار اهمیت دارد.

وی با اشاره به اینکه قیمت دستوری امروز نان مربوط به سه سال قبل است و بعد از آن درصدهای بسیار کمی افزایش قیمت نان را داشتیم، ادامه داد: نانوایان الان به لحاظ اقتصادی مشکل  دارند و شاید افت کیفیت برخی از نانوایی‌ها به این مسئله برگردد.

مدیرکل غله استان کرمان با بیان امروز در کشور و استان کرمان بحث نان کامل مطرح است و در حال حاضر چند نانوایی در کرمان پخت نان کامل را انجام می‌دهند، گفت: نان کامل نانی است که بین 2 تا 6 درصد سبوس‌گیری آرد آن انجام شود و به زمان خواب و تخمیر بیشتری نیاز  دارد.

وی با اشاره به اینکه چند ماه آینده اتفاقات خوبی در حوزه نان کامل می‌افتد، بیان کرد: نان 40 تا 60 درصد قوت غالب افراد در روز را تشکیل می‌دهد در تغذیه و تأمین انرژی افراد خیلی مهم است و نان کامل به درمان خیلی از بیماری‌ها کمک می‌کند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • نسخه درمانی بوعلی سینا برای درمان گرفتگی رگ های قلب + فیلم
  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • ماءالشعیر طبی و خواص باورنکردنی آن + طرز تهیه خانگی
  • طرز تهیه ماست و خیار ویژه، خوشمزه‌ترین ماست و خیار عمرتان!
  • نان توت فرنگی یک نان خوش عطر و طعم و ساده
  • (ویدیو) طرز تهیه نان پیده ترکی، یک نان خوشمزه برای صبحانه
  • گیاهان مفید برای رشد و تقویت مو‌های نازک
  • طرز تهیه کوکی شکلاتی + نکات مهم و فوت و فن‌ها
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد